بررسی عوامل به وجود آمدن خار پاشنه در افراد کمک می کند، تا اقدامات موثر را برای برطرف کردن آن انجام دهند. بیماری خار پاشنه یک عارضه دردناک و جدی است، که می تواند به دلایل مختلف ایجاد شود.
بررسی کامل و تخصصی علت ابتلا به خار پاشنه باعث می شود، تا افراد از انجام کارهایی که باعث این مشکل می شود پرهیز کنند و با اصلاح سبک زندگی، از شر این مشکل دردناک و آزار دهنده خلاص شوند. امروز بیش از ده ها مورد وجود دارد، که در ابتلا به خار پاشنه موثر هستند. در ادامه اصلی ترین علت های ابتلا و به وجود آمدن این مشکل را معرفی می کنیم.
اصلیترین عوامل ابتلا به خار پاشنه در افراد
در این قسمت تصمیم داریم عوامل به وجود آمدن خار پاشنه در افراد را به طور کامل بررسی و توضیحات تکمیلی را در اختیار شما بگذاریم؛
1. افزایش سن
هنگامی که سن افزایش پیدا می کند امکان دارد کلسیم بیشتر رسوب کرده یا مشکلاتی مثل پوکی استخوان و تحلیل استخوان ها به وجود بیاید، در این مواقع بیشتر افراد به خار پاشنه مبتلا می شوند. با افزایش سن فاشیای کف پا انعطاف پذیری سابق خود را از دست می دهد و به دلیل تجمع کلسیم، خار پاشنه پدید می آید.
2. انجام تمرینات ورزشی شدید
انجام تمرینات ورزشی شدید یا دویدن و پریدن های مداوم نیز باعث فشار آمدن به ناحیه پاشنه و رباط کف پا می شود، در نتیجه این موضوع سبب ابتلا به التهاب پاشنهای و در نهایت نیز خار پاشنه می شود. عبارتی یکی از اصلی ترین عوامل به وجود آمدن خار پاشنه در افراد، تمرینات غیر اصولی و دویدن های مکرر است.
3. اضافه وزن
افرادی که دارای اضافه وزن هستند و افراد چاق بیشتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به خار پاشنه قرار دارند. اضافه وزن باعث وارد شدن فشار زیاد در ناحیه کف پا و پاشنه می شود و این فشار مداوم به رباط ها و فاشیای کف پا آسیب جدی وارد می کند. در نتیجه این موضوع در طولانی مدت سبب التهاب و ایجاد خار پاشنه می شود.
4. استفاده از کفش های نامناسب
استفاده از کفش های نامناسب با کفی های غیر استاندارد نیز باعث فشار آمدن به ساختار پا می شود. کشیدگی و فشار مداوم باعث آسیب به بافت های نرم و رباط های پا شده و در نهایت نیز خار پاشنه به وجود می آید.
این گزینه نیز یکی از اصلی ترین عوامل به وجود آمدن خار پاشنه در افراد است و در صورتی که باز هم از کفش های مناسب استفاده نشود ممکن است مشکلات جدی مانند تغییر در حالت پا یا عدم توانایی در راه رفتن ایجاد شود.
5. کشیدگی عضلات کف پا به مدت طولانی
اگر عضلات کف پا به دلایل مختلف کشیده شوند این موضوع باعث تاثیر منفی روی بافت های اطراف پاشنه از جمله فاشیای کف پا می شود. این موضوع علاوه بر آسیب به استخوان پا سبب تجمع کلسیم در قسمت پاشنه و در نهایت خار پاشنه را به همراه می آورد.
سخن پایانی
در این مقاله عوامل به وجود آمدن خار پاشنه در افراد را برای شما بررسی کردیم. اگر به هر دلیلی به خار پاشنه مبتلا شدهاید برای جلوگیری از پیشروی این عارضه و بهبود کیفیت زندگی توصیه می کنیم درمان آن را جدی بگیرید. کلینیک درمان درد امید می تواند بهترین و مدرن ترین خدمات را در حوزه مشکلات عضلانی، اسکلتی و ارتوپدی به شما ارائه دهد.
شما می توانید از خدمات مجموعه ما به همراه کارشناسان و متخصصان با تجربه برای رفع این مشکل و بهبود هرچه سریع تر استفاده کنید. در این مجموعه در ابتدا عوامل به وجود آمدن خار پاشنه در افراد بررسی شده و سپس بهترین و سریع ترین درمان ارائه می شود.